Blog

Mini-guide: Det skal du huske på ved kviklån som 18 årig

At blive 18 er for mange en magisk dag – lige pludselig bliver man myndig, med det følger der en masse muligheder som man ellers ikke før har haft. For nogen er det meget overvældende pludseligt at kunne stortset alt, hvor for andre så er det en stor dag som de har forberedt sig til.

Når du bliver 18 år, må og kan man pludselig en lang række ting mere, det er blandt andet muligt at få et kviklån 18 år.

Det er en god mulighed i nogen situationer, men inden du blot går ud og låner løs, så vil vi lige klæde dig lidt bedre på. Der er nemlig rigtig mange faldgrupper, som de fleste mennesker ikke lige tænker på.

 

Hvad kræver det at låne penge

Der er typisk nogle krav for, at få lov til at låne nogle penge. Disse krav bliver stillet fra låneudbydernes side af for at beskytte deres egen virksomhed, men også dig som forbruger. De er ikke interesseret i at stille dig i en situation, hvor du har lånt så mange penge at du ikke har råd til at betale tilbage.

Derfor er der typisk nogle krav til dig om, hvad din minimumsindkomst skal være, samt at du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI.

Hos nogle selskaber har de en aldersgrænse der ligger over de 18 år, men andre selskaber tilbyder lån til folk på 18. For nogen 18-årige vil man se, at de allerede har fast indkomst, hvor andre ikke vil.

Lav et budget inden du låner

Et andet godt råd inden du tager et lån er, at du får lagt et budget. Et budget kan give et overblik over, hvor mange penge du har til rådighed hver måned efter du har betalt alle udgifter. På den måde kan du hurtigt få et overblik over, hvad du egentligt har råd til at betale tilbage i afdrag hver måned.

Lån penge i banken

Skal du ud og låne et større beløb – det kan f.eks. være til hus eller bolig, så kan vi anbefale at du går i banken i stedet for. Banken har typisk lavere renter, men samtidig har de også nogle højere krav for at få lov til at låne. 

Er det et mindre beløb du har brug for at låne, for at få pengene til at hænge sammen? Så kan vi også anbefale at tage en snak med banken. Det kan være du har mulighed for at få en kassekredit.