Blog

SEO – bør jeg outsource det?

Hvis du har en virksomhed og efterhånden har indset at du bliver nød til at forholde dig til SEO og omfanget af selsamme, så er der også gode chancer for at du overvejer om du kan gøre det selv og dermed spare nogle penge, eller om det smartest for dig ville være at outsource opgaven. 

SEO er omfattende

Hvis du gerne vil ordne din SEO selv, så bør du starte med at skrabe alt det viden om omfanget til dig som du kan, for SEO er lidt af en mundfuld. SEO dækker over alt det indhold som du har på din hjemmeside, dine billeder (og deres navne), dine videoer på hjemmesiden, din kode, din interne wayfinding og meget mere.

Men før vi overhovedet kan komme i gang med at overveje hvordan du bør formulere din tekst, så den er mest værdiskabende for din bruger, så skal vi kigge på en helt anden ting

Søgeordsanalysen – det første skridt mod god SEO

Før du kan gå i gang med at lave indhold, bør du vide lige præcis hvad dine potentielle kunder søger på, når de leder efter din forretning. Hvis du har skrevet en brandgod tekst om din virksomhed der er oscar værdig, men den ikke indeholder de ord som dine potentielle kunder søger på, ser er der desværre ingen der kommer til at læse den.

Et godt eksempel: Lad os sige at du sælger borde med din bror. Gode kvalitetsborde som i selv har lavet i jeres garage. Hvis de ord der fremgår mest på hjemmesiden er \’bror\’ og \’garage\’, så er der ingen af jeres kunder der nogensinde finder jeres butik – de søger nemlig på borde. 

Lad os så sige at i har luret at i bliver nød til at skrive hvad i sælger mange gange for at vigtiggøre det overfor googles bots – søger folk mest på borde eller plankeborde? Hvis ikke i vælger det rigtige udtryk (det med flest potentielle kunder) så risikerer i at miste kunder. 

SEO hjælp – den rigtige vej

SEO er en alt for stor opgave for de fleste at løfte selv. Der skal virkelig meget viden og kendskab til, før man kan lægge en god og fyldestgørende strategi for SEO\’en. Derfor er anbefalingen herfra klart at vælge et bureau som kan hjælpe, de er eksperter af en grund og har dygtige tekstforfattere til at sidde klar til at hjælpe. Du kan læse mere om SEO-bureauer her: SEO Århus