Blog

Lån – hvornår bør jeg gøre det?

At låne penge er for nogle mennesker en enormt stor overvejelser der godt kan tage flere uger at komme til konklusionen på. For disse mennesker er bare tanken om at skylde penge væk, som man ikke har på nuværende tidspunkt helt forfærdelig og det er noget der kan holde dem oppe om natten.

For andre er et lån da bare lige noget du tager imens du venter på skolebussen. Disse mennesker har et helt andet syn på at gældssætte sig selv, og mener ikke er der er noget problem overhovedet i at skulle betale en smule gæld af, når man engang er færdig med at enten studere eller uddanne sig.

Hvis du er lidt i tvivl om hvorvidt du bør gå ud og optage et lån og dermed gældsætte dig selv, så er der faktisk et par gode spørgsmål som du med fordel kan stille dig selv, før du kaster dig ind i diverse reklamer der lyder på Lån penge her og så videre. De spørgsmål du kan stille og overvejelser du børe gøre dig kan du finde herunder:

Er det et livsnødvendigt lån?

For nogle mennesker er livsnødvendig lig med at de virkelig godt vil, eller at de ikke føler at de kan være det samme menneske uden (den taske, de par sko, den hundehvalp, en kop kaffe og så videre) den. Her bør du skære alt dit i-lands værk fra og ind til benet – Vil jeg dø eller komme i meget slemme problemer, hvis ikke jeg har penge til det her? 

Landet ligger nemlig sådan at refleksion over forbrug på mange tidspunkter er med til at sænke det samlede forbrug – fordi man overvejer om man egentligt har brug for de forskellige ting – smaaaart!

Det gode lån er:

Et godt lån kunne være indskuddet til den lejlighed du har drømt om og er garanteret at blive boende i den længe nok til at du kan betale det af. Det gode lån er det lån du optager til en cykel fordi du ikke har lyst til at betale 40 kroner til og fra skole hver dag (så tjener lånet sig sådan set bare hjem dag for dag, indtil det giver grønne tal på bundlinjen).

Det gode lån kunne også være den rejse du forkæler dig selv med efter at du har pisket dig selv op før fanden har fået sko på i ti år i streg – fordi der fortjener du et hvil.

Sponsoreret af:

speak.globalKrizo.ioAdasense.dkAgenci.dkAalandcafe.dkHolgerkjensen.dkDealhaus.dkSkovbohjort.dkPhelix.dkDukeofdenmark.dkJsprofilm.dkYummiiyummii.dkWebrush.dk