Blog

Hvad er selvsalg af bolig?

Vi mennesker elsker at flytte rundt, skifte det gamle ud med det nye og prøve nye ting af. Det ses ofte at et ung par køber deres første hus, som de bor i i nogle år før de flytter videre til et andet hus. Måske fordi de har fået større økonomi, måske fordi de skal til at være en større familie eller måske bare for at skifte de gamle rammer ud. 

I flytteprocessen er der et hav af forskellige ting der normaltvis stresser os en del. Bliver vi nu snydt med den nye kontrakt?, Hvordan får vi plads til alt det her i VW up?, Gad vide om vi får depositummet tilbage på den gamle? Og så videre. Hvis mennesker generelt set er gode ting én ting, så er det at bekymre os. En anden ting vi er helt fantastiske til er at spare hvor spares kan. 

Derfor vælger enormt mange danskere at lave bolig selvsalg over at outsource opgaven til et ejendomsmægler firma – og fordelene er da heller ikke til at kimse af. Husejere kan spare (tjene) mange tusinde kroner ved selv at sørge for salget og så har det aldrig været nemmere, takket været internettet, at sælge sin bolig selv. 

Bolig uden mægler – det skal du vide

Hvis du vil sælge din bolig uden at have en mægler involveret, så skal du selv vise boligen frem og lukke salget til de interesseret købere – hvilket oftest er nemmere for en person der har boet i huset i mange år kontra en sælger der ser det for første gang i dag. 

Det er dog ikke kun boligfremvisningen du selv skal stå for, når du fravælger en mægler. Der er selvfølgelig også alt det juridiske ved et boligsalg, som mægleren normaltvis tog sig af. Når du har solgt huset til de potentielle købere skal du udforme en købsaftale til de nyere ejere – her anbefaler jeg i høj grad at teame op med en boligadvokat, der kan stå for udarbejdelsen og rådgivning om salget – hvis du gør det forkert kan det ende med at koste dig virkelig dyrt i sidste ende, og så var det slet ikke smart med selvsalg alligevel.

Ved at outsource den sidste smule juridiske arbejde til en advokat er du stadig sikret flere penge på lommen end hvis du havde valgt et mæglerfirma der havde stået for det hele. Det er en nemt og relativt hurtig måde at få styr på sagerne på.