Blog

To måder du kan få bedre energi på

Det der med energi, det er noget der kommer og går lidt som vinden. I vinterperioden er de fleste danskere til og med indforstået med at energi niveauerne lige er den tand lavere end de plejer at være – men er der aktivt noget du selv kan gøre, for at få mere energi, eller er kortene bare lagt ud for dig? 

Der findes et utal af måder hvorpå vi mennesker kan gøre bedre brug at vores energi og til og med sørge for at den holder hele dagen lang – så du slipper for den lur midt på dagen. Det at få mere energi kræver dog at du ofrer nogle af de ting du måske rigtig godt kan lide – som eksempelvis slik og film sent om aftenen, kunne du klare det? Hvis du godt mener at du kan administrerer det, så kan du læse meget mere om hvordan du får mere stabile energiniveauer herunder.

Mad – hvad spiser du?

Første trin på trappen til god og vedvarende energi er mad. Spiser du ordenligt? Spiser du nok? Hvad spiser du? 

Mad er, selvom man måske ikke skulle tro det, en af de bedste måder vi mennesker kan tanke vores energitanke helt op – problemet er bare at de fleste danskere ikke smider specielt god benzin på deres \’bil\’ (krop), hvilket får den til at køre mindre på literen end hvis den var blevet proppet med god mad. 

Din krop fungerer nemlig ret meget som en bil. Hvis du smider dårlig benzin på en bil, kører den ikke ligeså langt som hvis det var den gode benzin. Bilen kører længere på den gode benzin fordi det er sundere for motoren og tager længere tid om at blive brugt – lidt ligesom din krop.

Søvn – hvordan sover du?

Hvis du sover på trægulvet med et lille tæppe og ikke kan forstå hvorfor du altid er udkørt og uoplagt, og hvorfor den gene i ryggen ikke er væk endnu – så bør du måske se på hvordan du sover om natten. Vi mennesker bruger en tredjedel af vores liv på at ligge i en seng (hvis man får otte timers søvn hver nat vel og mærke), derfor kan du virkelig også gøre dig selv en stor tjeneste ved at skabe de bedste rammer for at slappe af. 

Hvis du har en gammel og slidt seng der ikke er specielt god at ligge i længere, så tag et lån og få det ud af verdenen – læs hvordan på Npinvestor.dk