Blog

Coronavirus – sådan forebygger du

Corona virus er på alles læber de her dage og det er nærmest blevet et offentligt tabu at være forkølet. Folk på gaden holder nervøst øje med deres medmennesker og løber bort i panik hvis nogen nyser i offentlige rum – men er der virkelig så stor grund til at være påpasselig?

Det kort svar er ja, men med et gran salt. Ligesom med mange andre af de store epidemier i verdenen er det altid sund fornuft der har sejret. I denne artikel finder du et par gode råd om sund fornuft og et par måder du selv kan forebygge at blive syg på. 

Kendetegn for COVID-19

Hvis du lige har været ude at rejse, det kan være du har været på skiferie eller på erhvervsmesse og nu oplever at have en tør hoste, feber og/eller vejrtrækningsbesvær, så bør du ringe til din læge med det samme – disse er nemlig de kendte kendetegn for coronavirussen. Det er langt fra sikkert at du har den, eller den udgør en trussel for det velbefindende, det er for at potentielt skåne dig selv, men lige så meget menneskerne omkring dig (der måske ikke har et lige så godt immunforsvar som du).

Hvis du går og føler dig lidt småsyg, selvom du ikke har været ude og rejse, så kan du stadig gøre dig klogt i at få det tjekket alligevel – better safe than sorry, som man siger.

Sådan kan du selv forebygge

Der er utroligt mange ting vi mennesker aktivt selv kan gøre, for at mindske den smittefare der nu engang er. Myndighederne i Danmark har allerede nu været ude og fraråde arrangementer på over 1.000 mennesker. Derudover frarådes det også at give håndtryk og generelt have tæt nærkontakt med mange forskellige mennesker.

Det du selv kan gøre er at blive lidt en tand bedre til at vaske hænder oftere, du bør huske at afspritte din hænder så tit som du kan (uden at det bliver for ofte, alting med måde). Derudover kan du forebygge rigtig godt ved generelt set at være lidt ekstra god ved din krop. Du bør huske at få alle de vitaminer og mineraler du skal, du kan drikke rigeligt med te for at holde dig på den raske side og så bør du spise lidt en tand sundere end du plejer, da alle ved at sund mad er lig med et sund immunforsvar.

Det bedste råd er; brug din sunde fornuft.