Blog

Dette udstyr er essentielt, når du skal have hund

Når familien skal have hund, er der mange dejlige, sjove oplevelser i vente med den firbenene ven.

Der kan også være nogle spørgsmål, som det er en god ide at få afklaret:

F.eks. hvilken hunderace, man skal have?

Hvilke hunderacer er f.eks. familievenlige? Og velegnede til mindre børn?

Andre spørgsmål, når man skal vælge race kan være: Hvor aktive er I som familie? Er I ofte ude at gå tur og har masser af overskud til at lufte en race, der har brug for meget motion? Eller passer en mere rolig hund med mindre motionsbehov bedre til jer? 

Disse spørgsmål er gode at stille sig selv, inden I vælger hvilken race, der passer til jeres familie. 

Spørgsmål om hvilket foder, hvalpen skal have, er også vigtigt. Her er det en god ide at tage dyrlægen med på råd, så du sikrer at din hund får den optimale kostsammensætning, der dækker dens behov. 

Hvis du gerne vil have et overblik over hvilket Hundeudstyr, som din hund skal bruge, kan du læse mere i det følgende:

Tjekliste over nødvendigt hundetilbehør

Halsbånd eller sele

Et essentielt udstyr til din hund er naturligvis halsbånd og en line, eller måske vælger I en sele, som skal bæres af hunden, når den luftes på hyggelige gåture.

Det er smag og behag, hvilken løsning man vælger. Vælg den løsning, der passer til dig og din hund, og sørg gerne for at træne hunden, så den fungerer godt med at gå med halsbånd eller sele.

Vær opmærksom på at halsbånd gerne skal være i et behageligt og holdbart materiale, så det er rart at have på for hunden, men heller ikke går i stykker, hvis din firbenene ven trækker lidt ekstra i selen. 

En sele kan være et klogt valg til din hund, da den er skånsom imod hunden. Med en sele undgår du at hunden får skader på hals, nakke eller luftrør, hvis den f.eks. trækker hårdt i selen. 

Hundetegn

Ifølge loven skal din hund bære et hundetegn, fra den er fire måneder gammel, hvor ejerens fulde navn og adresse står. Telefonnummer er ikke lovpligtigt, men en god ide at have på tegnet, hvis hunden f.eks. løber væk og skal hjem til sin familie igen. 

Hundefoder

Hunden har brug for en sund kost, så den får opfyldt dens behov og kan vokse sig sund og stærk. De forskellige hunderacer kan have variende behov mht. kost, og der er heldigvis mange kvalitative fodermærker, som passer lige til din hunds behov: Hundeudstyr