Blog

Sådan mindsker du telefonbrug

Der er efterhånde ikke det man ikke kan finde til sin smartphone. Uanset om det drejer sig og den eller den anden type app er der altid et svar derude, og der er vidst heller ingen tvivl om det længere – en smartphone er virkelig smart.

Men for nogle mennesker er den lidt for smart, og det gør at de har svært ved at slippe den, når de først er kommet i gang. Mange oplever i dagens Danmark at de har virkelig svært ved at lægge telefonen fra dem og nogle mener endda at de har en mobilafhængighed – men kan man virkelig få det? 

Det korte svar er: Ja, du kan godt blive afhængig af din mobiltelefon. 

Overforbrug stikker en kæp i hjulet på indre ro

Når man bruger sin mobiltelefon i alle døgnets vågne timer får man aldrig nogensinde mulighed for at give hjernen lidt ro på, og lade den processere og bearbejde alle de indtryk den hele tiden præsenteres for – og det er også derfor mange mennesker der har overforbrug af deres telefon har svært ved at rigtigt slappe af. 

Det er sundt at kede sig, er der et gammelt ordsprog der lyder på, men selvom du keder dig på din mobiltelefon er det altså ikke det samme som at sidde og stirre ud i luften. Vi mennesker har en fantastisk fantasi, og hvis ikke den får ro til at arbejde engang imellem lukker den bare ned og vi bliver ude af stand til at forestille os noget selv.

Sådan bliver du bedre

Der er et hav af forskellige måder du kan nedsætte dit mobilforbrug på, alt efter hvor drastisk du er. Nogle mennesker kaster den ud over en bro og så var den ged barberet, men andre har svært ved bare at lægge den i skuffen af og til. 

Uanset om du er det ekstreme tilfælde 1 eller det mere rolige tilfælde 2, så bør du overveje hvad der fungerer bedst for netop dig. Et godt råd er at starte med at forbyde dig selv at bruge mobilen når der er gæster i huset eller du er ude og besøge nogen – det er i høj grad med til at vise respekt for dem der besøger- eller dem du besøger.

Et andet godt råd er at kun bruge den til de vigtigste ting såsom beskeder og bank. Send pressemeddelelser til familie og venner én gang dagligt og lad den ellers ligge i skuffen.