Blog

Hvorfor du skal købe lokalt

Man ser det utrolig mange steder når man kører rundt i mindre byer. støt dine lokale Elektriker fra Haslev nær Næstved og Køge eller Når du køber lokalt støtter du lokalsporten og så videre. Det får mange til at tænke over hvorfor det egentligt giver mening at støtte de lokale udbydere på markedet i stedet for de store – for der er faktisk en lang række fordele ved at lade pengene blive i lokalområdet som i sidste ende kan gavne alle der bor der. 

I disse pandemitider er der blevet sat ekstra stor fokus på at støtte de små og lokale forretninger der alle sammen er lukningstruet. Det er nemlig ikke lige til at være et lille foretagende med en lille økonomi når der lukkes for store dele af samfund – det gør at små forretninger bliver nød til at dreje nøglen om og overgive sig til de større udbydere på markedet.

Nedenfor finder du et par gode grunde til at købe dine vare lokalt og støtte de små forretninger, specielt nu, men også i fremtiden.

Når du støtter lokalt investerer du i fremtiden

Ved at lægge dine penge hos eksempelvis den lokale elektriker i stedet for at vælge et stort firma til det, giver du også elektrikeren mulighed for at udvide på sigt eller investere i lokalsamfundet. Det er ikke unormalt at små og lokale forretninger er interesseret i at bidrage til det samfund de bor i.

Overvej en verden hvor alle små og lokale forretninger på en eller anden måde bidrog til den lokale velfærd – det kunne være at mekanikeren havde økonomisk overskud til at fikse skolebussen gratis, at elektrikeren gav den gamle skole nye pærer og opgraderede løsningerne til billigere penge, eller at den lokale bager rent faktisk kunne overleve og bidrage med kransekager til kirken til større arrangementer.

Et økonomisk sundt lokalsamfund øger sammenhængskraften

Når et lokalsamfund oplever opsving i økonomien bliver mange af aktørerne også interesseret i at bidrage – hvilket er skønt når man tænker over det. Lokale lægger deres penge hos en anden lokals forretning og overskuddet går til at forbedre det samfund de alle sammen bor i – hvilket i sidste ende er med til at øge den overordnet livskvalitet i egnen.

Det bør lidt ses på som en positiv spiral uden ende hvor lokale bidrager til lokalt liv med lokale penge – i stedet for at det går til store forretninger der har hovedsæde et andet sted.