Blog

4 former for udstyr du skal have med på jagt

Du tror måske, at alt hvad du har brug for til en stor jagt er en pålidelig bue eller et skydevåben. Selvom dette er et vigtigt stykke udstyr for enhver jæger, er der dog også andre vigtige former for Jagtustyr, som du skal medbringe for at få en succesrig jagt. Herunder har vi samlet en guide med de 4 former som udstyr, som vi anbefaler at have med på jagt.

1. Korrekt påklædning

Camouflage fra top til tå er den bedste måde at klæde sig på til en jagttur på. Dette inkluderer de klassiske camouflage bukser, skjorter og veste, men du skal også tænke på beklædning såsom bælter, sokker og handsker.

Du skal også være udstyret med sikkerhedstøj, såsom en sikkerhedsvest med den nødvendige mængde iøjnefaldende, orange tøj. Forskellige jagtområder kræver forskellige mængder af sikkerhedsfarvet tøj, men det er altid en god ide at have mindst en orange hat eller en refleksvest på når du går på jagt, så andre jægere let kan få øje på dig. 

Det er bedst, at dit tøj dog ikke er alt for tungt. Når du er ude i skoven en hel dag, kan tungt tøj føre til smerter i kroppen. Du har også brug for nogle ordentlige støvler til vandring gennem skoven. Men visse materialer har en stærk lugt, der kan holde dyrene på afstand. Se derfor efter støvler lavet af gummi for at undgå alt for stærke dufte, som hjorte vil kunne lugte på afstand.

2. En kikkert

En kikkert giver dig mulighed for at spejde til områder, der er langt væk, uden at du behøver at ofre din nuværende position. Kikkert vil også tilbyde bedre klarhed og syn end en riffel alene kan. 

Det er ikke nødvendigt at pakke forskellige kikkerter med forskellige styrker. Et pålideligt og kompakt par vil være rigeligt til jagt.

3. En afstandsmåler

En afstandsmåler bruger en laser til at hjælpe med at estimere den nøjagtige afstand, et mål er fra din nuværende position. Dette vil hjælpe dig med at måle, om du er i stand til at få et godt skud mod målet med dit særlige skydevåben.

4. En skarp kniv

Hvis du planlægger at rense og klæde dit dyr af ude i marken, har du bestemt brug for din egen kniv. En brugskniv er imidlertid også nyttig til en række andre ting i marken, herunder skæring af reb, træ og endda til at kunne yde førstehjælp.