Blog

Sådan giver du selv massage

En massagebehandling har mange fordele. For eksempel er en rygmassage med til at øge blodtilførslen til hud og muskler. Dette hjælper med at lette smerter og stivhed i krpppen. En rygmassage kan desuden hjælpe med at forhindre problemer, såsom hudnedbrydning eller tryksår. Du kan blandt andet få rygmassage hos en Massør Viborg. Herunder har vi dog også samlet en guide til, hvis du selv ønsker at kaste dig ud i disciplinen.

Sådan giver du rygmassage

Til at give en god rygmassage, kan det være en fordel at have massageolie eller noget lotion ved hånden, inden du star behandlingen. Læg derefter en lille mængde varm lotion eller olie på dine hænder. Gnid dine hænder sammen, så lotion spreder sig jævnt på dine hænder. Bevæg dine hænder langsomt under massagen for at hjælpe personen, som du masserer med at helt slappe af. Begynd at massere korsryggen. Flyt dine hænder opad på begge sider af rygsøjlen helt op til skuldrene. Lav nu en cirkulær bevægelse, hvor du bevæger dine hænder opad. Tryk lidt mere fast med tommelfingrene, når du laver cirklerne. Bevæg dig hen over skuldrene og begynd at bevæge dig ned over overarmen. Brug mindre pres, når du bevæger dig nedad. Husk at spørge ind til, om du bruger for meget eller for lidt pres, mens du masserer. Bed personen om at fortælle dig, om han eller hun føler smerter i et hvilket som helst område. Massér ikke et smertefuldt område, eller masser det meget forsigtigt. Påfør mere lotion på dine hænder efter behov.

Vær desuden opmærksom på:

  • Kontroller personens hud for sår eller rødme, inden du starter massage.
  • Brug god kropsmekanik, mens du giver massagen. Dette vil hjælpe med at beskytte musklerne på din egen ryg, skuldre og arme.
  • Stop med at massere et område, hvis personen siger, at de føler følelsesløshed eller prikken i deres arme eller ben.
  • Stop med at bruge lotion eller olie, hvis det forårsager udslæt eller kløe.

Plejning

I forbindelse med en massagebehandling er det en god idé at blive klogere på plejning. Lær derfor om din helbredstilstand, og hvordan den kan behandles. Diskuter behandlingsmuligheder med dine sundhedsudbydere for at beslutte, hvilken pleje du helst vil modtage. Du har altid ret til at nægte behandling. Dette kan dog ikke betragtes medicinsk rådgivning til individuelle tilstande eller behandlinger. Tal derfor med din læge, sygeplejerske eller apoteket, før du følger en medicinsk behandling for at se, om det er sikkert og effektivt for dig at gå ind i et massageforløb.