Blog

Ting du bør være opmærksomme på ved bilkøb

Der er få ting der får os mennesker til at føle os lige så frie som at have en bil. De muligheder vi pludselig får når vi ikke længere skal tage bus eller tog alle steder hen giver os en følelse af frihed. Men som med så mange andre ting her i livet, så er der selvfølgelig nogle ting du bør være opmærksomme på, før du går ud og køber den billigste bil du kan finde – det kan nemlig godt ende med at blive en irriterende og dyr fornøjelse.

Det er desværre ikke alle der har kapital til at gå ud og købe en spritny bil, hvilket får mange til at søge mod DBA eller Bilbasen eller andre brugtforhandlere efter deres bil. Her er det utroligt vigtigt at vide hvad du bør se efter, for ikke at ende med at blive snydt – hvis det lyder for godt til at være sandt er det fordi at det oftest også er det, hav det i mente.

En ny bil – det skal du holde øje med

Hvis du har fundet dig en god bil som du er virkelig interesseret i at købe så skal du til at vurdere den. Der er et par gode ting du altid kan vurdere en bil på, de er:

Hvor mange kilometer har den kørt? Det er oftest ikke den bedste aftale hvis bilen har set den gode side af 100.000 kilometer – så bør du i hvertfald lige tjekke den lidt ekstra efter i sømmene.

Derudover bør du se efter rust. Rust er en af de helt store pengespisere når det kommer til biler. Hvis du overser det kan du i værste fald ende med at smide penge lige ud af vinduet.

Hvordan er motorstanden? Hvornår blev den sidst synet? Skal du have lavet en undervognsbehandling når du får den?

Tag en kyndig med

Hvis du ikke selv mener at du har så godt styr på det med at vurdere biler, så vil jeg næsten godt garantere dig at du har en i dit netværk der har fuldstændig styr på det som nok også gerne vil med. Det kan nemlig være svært at vurdere alle parametre på en bil, hvis ikke du har helt styr på hvad der gør hvad.

Sidst bør du overveje om du måske slipper bedre fra det ved at lease en bil – men det kommer selvfølgelig an på hvor længe du har tænkt dig at køre i den. Se mere på Undervognsbehandling.com