Blog

5 gode grunde til at besøge Budapest

Budapest

Når man skal ud og rejse er det altid en god idé at forberede sig så godt som muligt. Dette inkluderer at man får læst op på hvad man har lyst til at se eller opleve, og i det hele taget hvad dit formål med rejsen er. Udover det er storbyferien blevet ekstremt populært de sensete år og herved er Budapest, hovedstaden i Ungarn, absolut ikke en undtagelse. Det kan dog være svært at overskue hvad du skal opleve i Budapest da det er en by med mange spændende seværdigheder. Så her kommer 5 gode grunde til hvorfor du skal vælge Budapest som din næste rejse destination. 

1. Donau-promenaden

Et sjovt karaktertræk ved Budapest er at byen er opdelt i henholdsvis en Buda og en Pest side. Og uanset hvilken af siderne du befinder dig på kan det ikke undgås at du går en slentretur langs Donau. Det er en helt igennem fantastisk oplevelse og hvis man har muligheden for at bruge et ekstra lille øjeblik på at mindes, kan man opleve en af de mest besøgte seværdigheder i Budapest. Nemlig et mindesmærke for alle de jøder som under 2. verdenskrig blev bedt om at at stille deres sko på kanten, inden de skulle henrettes og herefter faldt i floden. 

2. House of Terror

House of Terror er ligeledes en seværdighed for dig der er interesseret i 2. verdenskrig. Du får her et indblik i nogle af de meget tragiske ting der foregik under krigen.

Et ekstra lille tip til dig der ønsker denne oplevelse er at komme så tidligt som muligt for at du undgår store mængder af mennesker.

3. Ruin Pubs

I Budapest finder du nok den billigste literpris på øl der overhovedet findes i verden. Og en unik oplevelse i Budapest er deres famøse Ruin Pubs. Det består af deres tidligere tomme bygninger som så er blevet omdannet til urbane og skævr indrettede natklubber. Flere af stederne er der også live musik som er med til at gøre din oplevelse endnu mere speciel og skabe en hyggelig stemning. 

4. Parlamentsbygningen

Parlamentsbygningen i Budapest er uden tvivl ét af byens hovedattraktioner. Med dets ikke mindre end 700 rum er det Ungarns største bygning og herved også et imponerende stykke arkitektur. Selve bygningen ligger ud til Donau på Pest siden, og hvis du herved skal have den bedste oplevelse skal du gå en tur langs Donau på den modsatte side (på Buda siden).

5. De termiske bade

Den sidste seværdighed som du bare MÅ opleve når du er i Budapest er de termiske bade. Budapest i sig selv er anerkendt for deres mange spa og wellness steder og det er her muligt at skrue helt ned for det ellers kaotiske storby tempo.

Så hvis du har fået et større indblik i Budapest seværdigheder så kan du give dig selv den oplevelse at booke din næste rejse ved at følge dette link.