Blog

Derfor skal du gå i terapi

Mange af os vil på et eller andet tidspunkt i livet oplevet, at vi har et problem eller en udfordring, som fylder meget i vores almindelige liv og hverdag. En udfordring, som du ikke rigtig formår at få løst op for og komme i bund med. 

I sådanne situationer kan det være behjælpeligt at få inspiration udefra. Det kan være, du finder en inspirerende coach på instagram og følger denmne persons posts og live-opdateringer. Der er masser af inspirerende coaches og inspiratorer på instagram – eksempelvis Avalon Khan, Carla Mickelborg hvis du ønsker at følge inspiratorer, der formidler på dansk, eller Eckhart Trolle og Jay Shetty, hvis du gerne vil skele til inspiratorer, der befinder sig uden for Danmarks grænser.

Det kan også være, du vil have glæde af at læse nogle selvhjælpsbøger, som kan hjælpe dig til personlig selvindsigt og udvikling på de områder, hvor det er relevant.

Terapi som en metode til større glæde og udvikling

Endnu en mulighed er terapi. Du kan vælge at gå hos en terapeut, som kan hjælpe dig med at tackle problematikken og opnå en større forståelse af dig selv og hvad det er for problemstillinger, der egentlig er på spil. 

Hos en terapeut kan du få talt om ting du savner.

Det kan være, du ikke rigtig føler dig glad. Altså sådan rigtig glad.

Det kan være du trænger til at finde ind til ro og fred og væk fra en hektisk og stresset hverdag, hvor størstedelen af tiden gør med aktiviteter, der i bund og grund ikke er meningsfyldte for dig.

Det kan være, du ikke hviler i dig selv og faktisk ikke tør stå i dit eget lys. Måske skruer du ned for sider af dig selv, som du er bange for at andre ikke kan acceptere, og skruer op for andre sider, som egentlig ikke er dig. Fordi du ikke rigtig tør være dig selv, men prøver at være en version af dig selv, som du tror, andre bedre kan lide.

Måske mangler du mere nærvær i dit liv og skal have et skub hen imod at prioritere tid og nærvær med de personer og aktiviteter, der giver dig glæde i hevrdagen.

Måske har du brug for at opstille nogle konkrete mål for din selvudvikling.

I sidste ende kan en god terapeut hjælpe dig til at få en større forståelse og indsigt i, hvem du egentlig er som person og hvilke værdier og ønsker for dit liv, du kommer med. Gennem terapien kan du altså lettere blive den udgave af dig selv, du ønsker at være, og du kan begynde at arbejde mod at skabe det liv, der i virkeligheden giver dig tilfredsstillelse.