Blog

Sådan finder du den perfekte gave til konfirmanden

Dette indhold er sponsoreret

Vejret bliver lunere, aftenerne længere, og foråret kommer nærmere. Det betyder også, at det snart er tid til årets konfirmationer. Mange tusinde unge drenge og piger bliver hvert år konfirmeret og træder derfor ind i de voksnes rækker. For mange er tiden op til konfirmationen fyldt med sommerfugle i maven og masser af forberedelse. Og for gæsterne gælder det ikke bare om at finde et passende outfit eller den helt rigtige kjole, men derimod også om at finde den perfekte gave til konfirmanden. Det kan være svært at finde ud af, hvad de unge ønsker sig nu til dags, og derfor har vi herunder samlet tre gode gaveidéer, som stort set altid vil være et hit hos modtageren.

Smukke smykker er altid et hit

Et smykke er en gave, som aldrig rigtig går af mode. Et smykke i gave kan vække glæde hos de fleste konfirmander, og ikke nødvendigvis kun pigerne. Og der findes utroligt mange smykker at vælge imellem. Til pigen, der skal konfirmeres i år, kan I for eksempel se på forskellige halskæder til kvinder, øreringe, armbånd eller fingerringe. Ja, mulighederne er mange. Der findes pige-smykker i alverdens afskygninger og ikke mindst farver. Til drengen, der skal konfirmeres, vil et armbånd, et ur eller en sølvkæde måske være et mere oplagt valg. En klassisk konfirmationsgave til både drengen og pigen er naturligvis en halskæde med et kors som vedhæng. 

Giv en oplevelse i gave

Hvis konfirmanden ikke har lavet en ønskeliste – eller denne ønskeliste blot består af ønsket om penge eller lignende, kan det være svært at finde på en rigtig god gave. Det er nemlig ikke alle, der bryder sig lige meget om at give penge i gave. I sådanne tilfælde kan man overveje, om man vil give konfirmanden en oplevelsesgave i stedet for. Det kan med fordel være en oplevelse, som giveren og konfirmanden kan have sammen. Det kunne for eksempel være biografbilletter, billetter til en koncert eller stand-up show. Hvis konfirmanden er til nogle lidt vildere oplevelser, eller hvis han eller hun er lidt af et udendørsmenneske, kunne det være en idé at give ham eller hende mulighed for at prøve kræfter med en ekstremsport. Det kunne for eksempel være skydiving, bridgewalking, klatring eller lignende. Hvis det er noget, I vil lave i fællesskab, kunne en helikoptertur eller en tur i luftballon også være en mulighed.

Sjove og opfindsomme pengegaver kan også sprede glæde

Hvis konfirmanden absolut ikke har andre ønsker end penge, er der heldigvis også mange sjove måder at give pengegave på. Her gælder det bare om at være kreativ, og forsøge at lave en pengegave, som vil give konfirmanden og de andre gæster et smil på læben. Man kunne for eksempel lave en buket med blomster lavet af pengesedler, fylde en Toffifee-æske med mønter, eller begive sig ud i at folde pengesedler, så de forestiller en ting, som konfirmanden holder meget af. For eksempel en kjole, hvis hun går op i mode,  en cykel, hvis han går meget op i sport, eller det klassiske “pengetræ”, som pengesedlerne kan hænges op på.