Blog

Tag et lån på trods af RKI registrering

At være i registreret i RKI er forbundet med mange besværligheder i Danmark. Det er meget svære at låne penge og det vil være til en langt højere rente end ellers. Samtidig vil der være mange skrappe krav til dig som lånetager, hvis banken vil låne dig penge. find billige kviklån er ofte muligt hos online banker. Hvis du overvejer at låne penge, til trods for at du står registreret i RKI, er det vigtigt at du har fået orden i din økonomi og du uden problemer kan overholde de tilbagebetalings aftaler du allerede har. Hvis du allerede har svært ved at overholde dine aftaler, bør du ikke låne flere penge. Du vil stå i RKI, indtil du har betalt din gæld eller i 5 år. 

Sørg for at have overblik over din økonomi

Hvis du har brug for at låne penge til trods for at du er i RKI, bør du starte med at få et overblik over din økonomi og hvad du har af indtægter og udgifter. Samtidig bør du også sikre dig at du har penge til at overholde de aftaler du har før du låner flere penge. Er der overskud i din økonomi til endnu et lån, bør du derudover også sikre dig, at der er rum i dit budget til uforudsete udgifter, samt til at mødes med venner i ny og næ. Det er ikke mange mennesker, der kan overholde eller trives ved et meget stramt budget i lang tid. Men hvis et stramt budget en måned eller 2 betyder, at du kan betale dit lån af, bør du gøre det. Især hvis det er et lån med meget høje renter.

Søg så mange lån som muligt

Det er altid en god ide at søge flere lån og så vurdere de forskellige tilbud og det er endnu vigtigere, når du er i RKI og vil skulle betale ekstra høje renter. Det er ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne du skal være særlig opmærksom på, når du vurdere de forskellige lånetilbud. Det er vigtigt at du i dine betalingsbetingelser er opmærksom på, om du har retten til at betale lånet tilbage før tid, hvis du finder ud af at du har penge i overskud og kan betale din lån ud.