Blog

Sådan sikrer du huset i sommerferien

Hvis der er én ting der kan sætte en stopper for en god sommerferie, så er det at komme hjem til et hus der er blevet endevendt og foruden alle ens værdigenstande. Statistikken for indbrug stiger altid sommeren over, og det får mange mennesker til at sikre sin bolig lidt ekstra. 

Hvis du er en af de mange mennesker der helst ikke ønsker at komme hjem til et hus uden fjernsyn, computeren og sparegrisen, så er denne artikel til dig. Nedenfor går jeg over tre gode måder du kan holde huset fri for ubudne gæster. 

Overvågning

Der er få ting der får nysgerrige sjæle til at vende om på hælen som et https://www.sevecu.dk/cctv/overvaagningskamera. Det er den bedste måde både at sikre sig en chance for at vide hvem der har brudt ind, og så er det ikke engang specielt dyrt.

Med et par sikkerhedskameraer rundt om boligen kan du og den bedre halvdel rejse jorden rundt uden at skulle bekymre jer om basen derhjemme – og det giver da lidt ro i maven. 

Dyr

… og specielt hunde er med til at sænke chancen for indbrud markant. Indbrudstyve ser helst ikke at skulle forbi \’dragen\’ før de kan få skatten, specielt ikke når naboen (eller andre i nabolaget) ikke har hund. 

Derfor kan det være en god idé at adoptere en ny ven af familien, og så er det selvfølgelig også en skøn ting at have der båder bidrager til mere glæde og lykke. 

Lys og besøg

Selvom det måske ikke virker af meget, så gør det en enorm forskel at have noget lys tændt mens man er på ferie. Mange indbrudstyve tager ikke chancen hvis der er et lys tændt, fordi det kunne jo være at der var nogen hjemme. 

En anden god måde at holde huset sikkert på er ved at have folk rendende hele tiden – det kunne være en gartner, en kammerat der skulle lufte hunden og måske en svigermor der kom og vanede planterne. 

Alt denne aktivitet er noget der får det til at virke som om at der er gang i huset døgnet rundt, og det er noget de færreste der har tænkt sig at lave indbrud har lyst til at skulle bøvle med. 

Summa summarum

Der findes et utal af måder man kan sikre sit hus mod fremmed på mens man rejser, og i mange af tilfældende handler det om at være kreativ – husk dog god lås og slå på døre og vinduer.