Diverse

Take-away er nemmere end nogensinde før

At købe mad til afhentning eller levering, som man kan nyde derhjemme, er både smart og bekvemt. Take-away mad har længe været populært, og det er langt fra at være på vej væk. Kombinationen af folks travle hverdag og den voksende digitalisering betyder, at der er flere og flere virksomheder, der udvikler smarte platforme og løsninger, der gør det nemt at bestille take-away. Og med flere og flere nye spisesteder og et større udvalg af mad, der er tilgængeligt, er det både sjovere og nemmere en nogensinde før at bestille take-away. 

Du behøver ikke at rejse dig fra sofaen eller lave opkald på telefonen længere for at bestille mad. Der er mange online platforme og apps, der har gjort processen nem, enkel og hurtig, og det betyder også, at flere og flere er begyndt af benytte sig at muligheden for at bestille take-away. 

Blandt nogle af de største take-away platforme finder man blandt andet JustEat og Wolt. Disse to dækker over et bredt udvalg af restauranter, der gør det muligt at bestille take-away stort set ligegyldigt, hvad man har lyst til. Det er også ofte muligt at få denne mad til en god pris med blandt andet en Wolt promo kode eller gode kampagner. Der er altså ikke meget, der holder en tilbage fra at bestille aftensmaden som take-away. 

Nem løsning til festen 

Mange forbinder måske take-away med fedtet mad og dovne aftener foran fjernsynet, men take-away kan sagtens bruges i rigtig mange andre sammenhænge. Det gælder blandt andet også festen med vennerne eller familien. Det er ikke alle, der er glade for tanken om at stå og skulle lave fin mad til mange gæster, og derfor er der mange, der benytter sig af andre løsninger. 

Take-away behøver ikke at være pizza. Det er masser af gode muligheder for at bestille lækkert mad og flere retter, der passer godt til den halvfine middag med venner eller familie. Det betyder, at man i stedet kan bruge energien på at pynte op, mikse drinks eller måske lave en lækker forret eller dessert. Om man så vælger at fortælle gæsterne, at hovedretten er bestilt og ikke hjemmelavet, er jo helt op til en selv. 

Du kan sagtens bestille sunde retter som take-away
Du kan sagtens bestille sunde retter som take-away. Modelfoto: Unsplash

Take-away behøver ikke at være usundt 

Mange tænker pizza, burger, kebab eller lignende, når de hører ordet “take-away”, men i virkeligheden betyder det blot, at man bestiller mad ved en restaurant, som man ikke spiser på restauranten. Før i tiden var det mest fastfood restauranter, der havde denne mulighed, men i dag findes der masser af muligheder for take-away fra sushi til mexicansk eller græsk. 

Take-away behøver altså slet ikke være usundt. Mange restauranter lave sunde måltider specifikt designet til takeaway. Det er også muligt at finde vegetariske, veganske, økologiske og bæredygtige retter på de populære take-away platforme. Så selvom man måske er doven, behøver man ikke at være usund. 

Når der ikke er tid i hverdagen 

For nogle mennesker er take-away noget, de vælger, når de skal have venner på besøg. For andre er det til tømmermændene. Men take-away kan også sagtens bruges på den helt almindelige hverdagsaften. Faktisk er dette blevet populært valg hos mange, når der er mange ting, der skal nås i løbet af dage, og at købe ind og lave mad kan være svært at finde tiden til.  Hvis alternativet er en mikrobølgeovnsret, så er der mange, der nok hellere vil have noget, der både er lidt mere spændende og lidt mere sundt. Her er de mange gode muligheder for at bestille mad fra mange forskellige steder en stor hjælp. Selvom mange restauranter ikke selv har nogen leveringsservice, er platforme som Wolt en nyere løsning, der sørger for at levere maden for disse. Det betyder altså, at der er gode chancer for, at du kan bestille mad fra din yndlingsrestaurant og få det leveret til døren.

I dag findes der masser af forskellige retter som take-away, men man kan også finde de gode klassikere. Modelfoto: Unsplash

Gode klassikere man aldrig bliver træt af 

Selvom der er næsten et uendeligt udvalg af mad, der kan bestilles online nu til dags, er der selvfølgelig også stadig alle klassikerne, som man aldrig helt kan gå galt med. Hvis man ikke har lyst til en vegansk ret eller fin sushi, så er der altid stadig pizza eller kebab. Der lader ikke til at være færre pizzeriaer på gaderne, og det er stadig en af de retter, der oftest bliver bestilt som take-away. Det betyder derfor også, at der er masser af muligheder at vælge imellem, så man kan få den pizza, man lige har lyst. Det kan for den sags skyld også være en vegansk pizza. 

Det største udvalg af take-away mad finder man naturligvis i de større byer, hvor der er mange restauranter at bestille fra. Her ser man derfor også leveringskøretøjer både i form af biler, knallerter og cykler overalt på vejene. Take-away og det travle byliv går hånd i hånd og giver gode muligheder for at få lige præcis den mad, man har lyst til, med blot nogle få klik.