Blog

Gode råd når du skal på arbejdsmarkedet

Dette er sponsoreret indhold 

Når man skal på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse, eller man ønsker at skifte branche efter at have været flere år på arbejdsmarkedet, er der mange ting, som kan være gode at vide. Det er nemlig nogle gange et puslespil at skulle finde ud af, hvilke rettigheder man har på arbejdsmarkedet, særligt hvis man ikke har prøvet det før. Derfor kan du i denne artikel læse om nogle af de ting, der kan være gode at have for øje, når du skal på arbejdsmarkedet, og gerne vil have styr på dine rettigheder samt fordele og ulemper i de forskellige brancher. 

Fagforening – Branchebestemt eller for alle 

Når man er på arbejdsmarkedet, kan det være en rigtig god idé at melde sig ind i en fagforening. En fagforening er en instans, der kæmper for dine rettigheder, og sikrer dig juridisk hjælp i situationer, hvor du ikke ved, hvad du skal stille op på din arbejdsplads. Derfor kan det være en stor fordel for mange at melde sig ind i fagforening, for at man sikrer sig selv denne ekstra støtte, hvorigennem man kan få gode råd og støtte. Du kan både vælge en Billig fagforening og fagforeninger i den højere prisklasse. Prisen på en fagforening hænger nemlig sammen med, hvilken type fagforening man vælger, og hvilken branche man tilhører. Der er meget delte vande, når det kommer til spørgsmålet, om man skal vælge en branchebestemt fagforening eller ej. En branchebestemt fagforening er en fagforening, der kender indgående til den branche, du er en del af, og derfor vil de kunne hjælpe dig meget præcist i de problemer, som du skulle løbe ind i gennem dit arbejde. Dog er de branchebestemte fagforeninger ofte også en del dyrere at være medlem af, og derfor må man i denne sammenhæng afveje, hvor mange penge man vil betale, og hvilken type støtte man ønsker at modtage.

Bliv medlem af en a-kasse 

Et meget godt råd når du er på arbejdsmarkedet, er at melde dig ind i en a-kasse. En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, som i sin enkle forstand betyder, at det er herigennem, at du får udbetalt din løn, hvis du skulle gå hen og miste dit job og derved din indtægt. Dermed er en a-kasse en forsikring for, at du stadig kan få udbetalt penge, til at kunne betale for din husleje og dine faste udgifter, hvis du skulle miste dit job. Der gælder nogle forskellige regler, når det kommer til a-kasser. Eksempelvis skal man have været betalende medlem et år af en a-kasse, for at man er berettiget til at få penge udbetalt. Dette skal man dermed være opmærksom på, skulle man stå i en situation, hvor man får brug for sin a-kasse.