Blog

Sådan har kvindemoden ændret sig gennem 100 år

Vi ved alle, at modetrends kommer og går. Moden ændrer sig igen og igen, og vi tilpasser os i overensstemmelse med den nyeste mode. Her vil vi opsummere, hvordan disse modetrends har ændret sig gennem de sidste 100 år.

1920\’erne

Næsten 100 år er gået siden da, de gyldne tyvere. Det er ikke uden grund, at de blev kaldt, da de var præget af en nyfundt livsglæde, som virkelig blev fejret i løbet af denne tid. Guld og glitter, pailletter og fjerboaer, flappekjoler og pandebånd. Kvindens talje var skjult under korte og lige klapperkjoler.

1930\’erne

I 30\’erne ændrede kvinders stil sig fra glitrende festtøj til elegant kvindemode. Hoften oplevede en renæssance, som nu kom frem igen med lange, stramme kjoler. Kostumer og bluser med store ærmer formede gadebilledet. Stilens ikon på dette tidspunkt var uden tvivl Marlene Dietrich, som også gjorde de lange brede bukser præsentable på dette tidspunkt, som senere blev kult Marlene-bukserne. Også hatte manglede ikke.

1940\’erne

I 40\’erne var ikke noget materiale til rådighed for blændende og detaljerede kjoler, så kvinder måtte være opfindsomme og lavede deres eget tøj. Nyt tøj blev lavet af det gamle, og for at spare på materiale var tøjet især figur-kram. Hvad der især var mærkbart på det tidspunkt var røde læber.

1950\’erne

Christian Dior lagde allerede grundlaget for den typiske rockabilly fra 50\’erne i slutningen af ​​1940\’erne, da han satte brede nederdele med store underkjoler i udstillingsvinduerne sammen med stramme bluser, der skabte et helt nyt look.

1960\’erne

Den temmelig romantiske mode fra halvtredserne blev uden ceremonier kasseret; i stedet gik folk ud på gaderne i A-line kjoler og miniskørt. Jackie Kennedy var modeikonet på det tidspunkt med sit ukonventionelle udseende. 

1970\’erne

Slående farver, mønstre og tilbehør afspejler følelsen af ​​dengang frihed og hippiesamfundet. Kvinder klemte sig på det tidspunkt i stramme toppe og stramme jeans, men ekstremt foret i bunden og håret blev båret langt.

1980\’erne

I 80\’erne blev det til fladere nederdele og fine hæklede jakker med plads til skulderpuder, gulerodsbukser, puffede ærmer , permer og neonfarvede XL pullovere med leggings. Der blev gået på jagt i stormagasinerne efter de lyseste leggings og den blåeste øjenskygge.

1990\’erne

Med Kurt Cobain kom grunge-stilen med revne jeans og farverigt farvet hår, Britney Spears satte en ny standard for den unge kvindelige generation med sit skoleuniform. Et ensartet udseende eksisterede ikke, men folk klædte sig simpelthen efter deres egne forbilleder.

I dag

Hvordan ser det hele ud i dag? Kvinder nyder i dag deres frihed, og det er relateret til både liv og mode. Individualitet er dagsordenen, trends kommer og går hurtigere indenfor kvindemode og ingen ønsker at bære det samme outfit fra sidste år. Du kan se et kæmpe udvalg her.