Blog, Til hjemmet

Fem tips til hjemlig hygge

Ild i brændeovnen. Sterinlys tændt. En god bog. I hjørnet af sofaen med et lækkert tæppe om sig. Hygge er et rigtigt dansk begreb, og det er noget, som vi allesammen dyrker jævnligt. Under disse coronatider har vi hver især skulle affinde os med, at vi bare må bruge mere tid derhjemme i stedet for at rende rundt ude i byen og gå på caféer eller shoppeture. 

Her kommer fem gode tips til, hvordan du kan gøre det rigtig hyggeligt derhjemme. 

Fem tips til hygge derhjemme

1. Skab en rigtige steming derhjemme 

Der findes mange forskellige måde, hvorpå man kan gøre det lidt ekstra hyggeligt derhjemme. Og hvorfor ikke forsøge at optimere hyggen, når vi nu alligevel alle sammen hovedsagligt skal blive derhjemme. Det, du kan gøre, er at anskaffe dig nogle lækre, bløde tæpper, som du kan pakke dig selv ind i, når du sidder i sofaen og læser en god bog eller ser en film med din kæreste, familie eller veninder. 

Sterinlys har også længe været definitionen på hjemlig hygge. Tænd godt op rundt omkring og skru ned for den almindelige belysning. Der findes ikke noget bedre end at sidde derhjemme med dæmpet lys og sterinlys. 

2. Få det rigtige hyggetøj på

Det er forskelligt, hvordan folk ser på hyggetøj. For mange kan det være rart at hoppe i nattøjet og smide sig på sofaen med et tæppe. Personligt elsker jeg at komme hjem fra arbejde og tage noget mere løstsiddende tøj på. Det kan være et par joggingbukser og en oversize trøje. 

3. Ting til hjemlig hygge

En varm kop kako eller en kop nybrygget kaffe er altid en god idé, hvis du gerne vil sparke gang i den hjemlig hygge. Det kan også være, at du skal finde de gamle brætspil frem og nyde et godt spil med lyset dæmpet og en god flaske vin. Hjemlig hygge kan også opstå ved, at man bare har en flot buket blomster stående, noget sødt nips eller en fin dekoration. 

4. Sluk for mobilen

Hvis du rigtig vil nyde tilværelsen og bare være i nuet, så sluk for mobilen. Vi bruger den allesammen i flere timer om dagen, og den kan godt tage fokusset. Tænd for netflix eller sæt noget lækkert, stemingsfuldt musik på. Så har du stort set alt, hvad du skal bruge til en hyggelig aften. 

5. Bag en kage 

Der findes ikke noget, der skriger hjemlig hygge mere end duften af nybagt kage. Og endnu bedre er, at den selvfølgelig skal spises. Måske sammen med en god veninde?