Blog

Denne type overvågningskamera skal du vælge

Overvågningskamera lyder som en enkel løsning, men der er flere forskellige muligheder for kameraer, alt afhængig af, hvilken løsning, de skal passe til, og hvilke behov du og din adresse har. Uanset valg af kamera, er det en populær løsning med et overvågningssystem, og det kan skabe mere ro i hverdagen, når du har mulighed for, på et hvilket som helst tidspunkt, at tjekke din adresse – endda via en app på din smartphone eller tablet.

Hvad er forskellen på kameraerne?

Overordnet set findes der to slags kameraer, der anvendes i overvågningssystemer. Dette er:

  • Et analogt overvågningskamera
  • Et IP overvågningskamera

Den primære forskel på disse to overvågningskameraer er, at billedet bliver behandlet forskelligt. Ved et IP kamera behandles billedet i kameraet. Ved et analogt kamera transmitteres et signal til en optager, hvor billedet herefter behandles.

Hvis det lyder meget teknisk for dig, er der heldigvis hjælp at hente af specialister, og du behøver ikke at have nogen viden på området selv. Det er vigtigt, at du uanset løsning altid tænker dine behov ind i valget af løsning.

Hvilke kameraer kan jeg vælge?

En række forskellige kameraer fungerer på en række forskellige måder, og det er derfor helt op til kravene for netop din situation, hvilken kameraløsning, du bør vælge. Herunder er en kort gennemgang af de forskellige løsninger:

  • IP kamera: Som allerede nævnt er dette den smartere løsning, der giver flere muligheder i forhold til den teknologiske udvikling. Det betyder, at du fx har mulighed for at få vist videosignalet ved at logge ind på systemet ved hjælp af en app på fx din smartphone eller tablet.
  • CVBS kamera: Fordelen ved denne løsning er, at den er billig. Det er en analog løsning, og den mest traditionelle, som du muligvis tænker et overvågningssystem.
  • CVI kamera: Denne type kameraer er også i den økonomisk venligere ende af skalaen, og det er oplagt at opgradere til et sytem med denne type kameraer fra CVBS-løsningen, hvis du ønsker at have kameraer, der giver et skarpere billede. Dette kan være relevant, hvis du fx har kameraer i mindre lokaler.
  • TVI kamera: Dette er den mere alsidige løsning, og er oplagt til dig, der har forskellige behov i forhold til overvågning af forskellige arealer. Det betyder, at du med denne løsning får fleksibilitet, og du får skarpe billeder fra kameraet i både dagslys og mørke om natten – og dette er gældende over både korte og lange afstande.