Blog, Økonomi

Sådan undgår du negative renter

Negative renter er pludseligt gået ud over mange opsparinger på bankkontoen. Det er for de fleste en ærgerlig oplevelse af føle, at det ikke kan betale sig at have mange penge stående på sin bankkonto, for derefter at blive straffet med en negativ rente. Det er desværre en konsekvens af det negative rentemiljø, hvor det forventes, at markedets lave renter fortsætter år ud i fremtiden. Derfor kræver bankerne ind på denne måde.

Den umiddelbare tanke omkring en løsning kan være, at du vil flytte alle dine penge over til en bank, der har positive renter, men det bør ikke nødvendigvis være den første løsning, du tænker på. Alle banker kan justere renten til negativ, så det er heller aldrig en garanti for dig.

Sådan undgår du negative renter

Det er en naturlig reaktion at ville finde en løsning på de negative renter, og hvordan du kan undgå dem. Det er uanset, om det er som privatperson eller ejer af en virksomhed. Flytning af bank bør være din sidste udvej og absolutte nødløsning, og det er langt fra en garanti mod negative renter. En af de ting du kan gøre er, at investere dine penge:

1. Invester dine penge via din bank

Den bedste investering er den investering, du vælger, så dine penge ikke blot står passivt på din konto og langsomt bliver mindre på grund af den negative rente. Din bank har egne investeringsmuligheder gennem foreninger, og det er derfor oplagt at undersøge disse muligheder.

Disse foreninger vælger selv de aktier, de har tiltro til, og du tilbydes derfor kun dem, de mener er sikre at investere i. Især hvis dette er et område, du ikke selv har ret godt styr, kan det være en guide og hjælp til at komme i gang. Der findes mennesker, der arbejder som analytikere for banker på denne måde, og ikke laver andet end at forsøge at forudse rentemarkedet, hvorfor du kan finde en slags tiltro til, at de har styr på det, de laver.

En ulempe ved dette valg er dig, at også her tager din bank en portion penge. Der er nemlig høje gebyrer på disse produkter, og det kan løbende koste dig mere, end du får ud af det. Tjek derfor hvad mulighederne er i det lange løb, inden du kaster dig helt uvidende ud i investering.

2. Invester dine penge via en investeringsrådgiver

Når du vælger en investeringsrådgiver, er de det, der kaldes for passivt forvaltede. Dette har den betydning, at rådgiveren vælger investeringer, der følger med i udviklingen på markedsindekset. Det er vigtigt, at du vælger en løsning, hvor du får rådgivning, og hvor en rådgiver ikke forsøger at sælge til dig.