Blog

De perfekte gardiner til hjemmet

Der er rigtig mange ting, som skal gå op i en højere enhed i ens hjem. Det gælder både møbler, tilbehør og meget andet. Gardiner er yderst vigtige og en uundværlig del af de fleste hjem. Ikke nok med at de holder lys ude, er gardiner også en form for tilbehør, som kommer i mange forskellige størrelser, farver og modeller. Det er ikke altid helt nemt at finde frem til, hvilke gardiner der passer til ens behov. Hvis du leder efter de perfekte gardiner til at holde lys ude eller blot til at give en speciel stemning i hjemmet, vil du typisk skulle kigge efter to vidt forskellige modeller. 

Gardiner der holder lys ude

To populære gardiner er i dag mørklægningsgardiner, som holder alt lys ude og rullegardiner, det tidsløse valg til hjemmet. Fordelen ved at vælge mørklægningsgardiner er, at sikrer du dig en god nattesøvn, hvor du er helt udhvilet næste morgen. Mørklægningsgardiner holder nemlig alt lys ude og også den trælse morgensol, som især om sommeren vækker en alt for tidligt. De er derfor perfekte til dig, som søger et gardin, der kan skærme helt af. Mørklægningsgardiner associeres ofte med et helt sort gardin, men gardinet kan fås i forskellige farver. Et mørklægningsgardin kan derfor ligeså godt være hvidt eller være fuld af mønstre og farver. Derudover findes der diverse modeller af mørklægningsgardiner. Det kommer helt an på hvilke vinduer du har, og hvilket udtryk du ønsker. Mørklægningsgardiner ses ofte på ovenlysvinduer, hvor der kommer en masse lys ind. Det er nemlig ikke altid, at du ønsker dig et fuldstændig oplyst rum.

Tidsløse gardiner

Et andet populært valg til hjemmet er rullegardiner. De passer ind i de flestes hjem, og går ikke af mode. Du er derfor sikret en model, som også er moderne om 10 år. Rullegardiner kommer også i forskellige størrelser og farver, alt efter hvad der passer til dine behov. I og med at gardiner skal passe ind i dit hjem, og derfor også sammen med din stil, er det kun dig der kan vurdere, hvad den bedste løsning er. I dag er det blevet populært at vælge rullegardiner i andre farver end sort og hvid, som førhen og stadig er, det mest populære valg. Du kan altså give din bolig et twist, ved eksempelvis at vælge brunlige nuancer. Især i rum hvor du gerne vil slappe af, kan brunlige nuancer tilføre en jordnær og rolig atmosfære i rummet, som er med til at danne en helt speciel stemning i rummet.