Blog

Sådan indretter du din stue i industrielt design

Industrielt design og indretning er steget i popularitet gennem de seneste par år. Hvis du er en af dem, som gerne vil eksperimentere mere med din indretning, er industrielt design et godt sted at starte. Her kan du læse mere om, hvordan du indretter din stue med industrielt design.

Hvad er industrielt design?

Når man indretter industrielt, vil man gerne efterligne blottede og simple bygninger som for eksempel lagere og fabrikker. Du gerne gå efter, at indretningen ser en smule ufærdigt og slidt ud, som det ville i en fabriksbygning. Det kan være gennem blottet mursten og træ, men også blottede rør, som kan bruges som fokuspunkter i din indretning. Når du indretter industrielt, skal du typisk gå efter ”less is more”. Det betyder, at du ikke skal overindrette dit hjem, men i stedet holde det en smule minimalistisk.

Sådan får du den industrielle følelse hjem i dit danske hjem

Ideelt vil man bo i et restaureret lager eller fabriksbygning for at skabe den industrielle følelse. Det er langt fra alle hjem i Danmark, som har blottet cement, mursten eller rør i stuen, men det betyder ikke, at du ikke lave industrielt indretning. Fokuspunkterne i interiøret kan sagtens være vinduer, som giver et flot og naturligt lys. Hvis du gerne vil have en mere autentisk følelse, kan du overveje at male dine vægge grå for at efterligne cement. Du kan også sagtens få den industrielle indretningsstil gennem møbler.

Sørg for opbevaring

Den industrielle indretningsstil er kendt for at være meget minimal. Du vil typisk gerne gå efter et større rum og indrette det med få møbler, så rummet føles stort og åbent. Det kan dog gøre det svært at finde ordentlig opbevaring. Du kan nemt lave mulighed for mere opbevaring gennem reoler og skabe. Når du vælger opbevaringsmøbler, kan du enten vælge noget rustikt som en metalreol eller noget simpelt og stilrent som dette skab til lp opbevaring.

Simple og stilrene møbler

I mange danske huse er der typisk lavet en meget stilren finish på huset. Heldigvis kan du sagtens inddrage den industrielle indretningsstil gennem møbler. Når du vælger møbler, så er selve materialet vigtigt. Især træ og metal bidrager meget til indretningsstilen. Du kan med fordel lede efter møbler på genbrugsmarkeder eller lagersalg. Ideelt vil du gerne gå efter ting som har rene linjer, men gerne i et mere maskulint materiale. Det kan være en lædersofa, træspisebord osv. Du kan også eksperimentere med gør-det-selv projekter. Du kan blandt andet lave forskellige pallemøbler selv. Det kan både blive dit nye sofabord eller endda sofa.