Blog

Sådan giver du din have mere personlighed

I takt med at dagene bliver længere, nætterne bliver lysere og aftenerne bliver lunere, så bevæger vi os mere og mere ud i vores haver. Derfor bliver man også hurtigere opmærksom på de fejl og mangler, som en have potentielt kan have. Det er nemlig ofte haven, der bliver overset, når vi giver vores hjem en kærlig opdatering, og det er ærgerligt. For hvorfor skal din have ikke afspejle din personlige stil, ligesom indretningen i dit hus gør? Det vil vi gerne hjælpe dig med at lave om på i denne artikel.

Vælg den rette belysning

Selvom vi har mange lyse nætter i sommermånederne, så bliver det stadig utrolig mørkt, når natten endelig falder på. Derfor er det vigtigt at have belysning i haven, så haven stadig kan bruges, selvom der er bældragende mørkt. Lygtepæle kan være en god løsning på at opsætte belysning i haven, fordi de er produceret med henblik på at stå udenfor. Det er nemlig ikke alt lys og alle lamper, der er egnet til at stå udendørs, fordi de helst skal kunne stå imod Danmarks omskiftelige vejr. Samtidig er en lygtepæl også en måde at give din have lidt mere karakter, kant og personlighed på, fordi man ikke er vant til at se en lygtepæl i en privat have. Lyskæder er også en god mulighed, da de giver en hyggelig stemning, fordi de har et mere svagt lys, der ikke er hårdt for øjnene. Det er samtidig også muligt at få lyskæder, der kan klare både frost og vand, og du kan derfor lade dem sidde ude hele året.

Skab en hyggekrog

Du kan også give din have mere personlighed ved at skabe et loungeområde. Du behøver egentlig ikke at begive dig ud i IKEA eller Silvan for at anskaffe dig nye havemøbler, for du kan lave en hyggekrog ud af det, du nu lige har liggende. Hvis du eksempelvis har et par gamle paller liggende, kan du placere dem ovenpå hinanden i et hjørne af din have eller terrasse, hvor du med fordel kan lægge puder eller madrasser ovenpå, således de bliver behagelige at sidde på. Hvis du her igen sætter et par lyskæder op, eventuelt inde i selve pallerne, får du hurtigt skabt en hyggelig og indbydende krog. Hvis du er typen, der godt kan lide at servere et koldt glas hvidvin for dine gæster, så kan du også anskaffe dig et minikøleskab, som du kan sætte ud med en forlængerledning, når anledningen er der. På den måde vil din have også afspejle et af dine personlige karaktertræk.