Blog

Vælg bæredygtigt og fornuftigt

Annonce

Der findes et have af børnetøjsbutikker, både i byer, nettet og online, så hvad skal man egentlig vælge.

Skal man gå efter pris, holdbarhed, bæredygtigheden, miljøet, produktionsvilkårene på tøjet eller noget helt andet?

Det kan være enormt svært at være forældre, når der dagligt skal træffes en masse valg om og for vores børn. Men mærkningsordninger på forskellige produkter er bl.a. med til at gøre det lidt nemmere for os.

Ved du hvilke mærker du skal kigge efter?

Har du styr på alle de kendte miljømærker? Hvis du er som de fleste andre forældre, så er svaret sikkert nej, for der kommer nemlig stadig flere og flere mærker til, og det kan være svært at vide hvad de egentlig betyder.

Har du eller dit barn allergi, så er du sikkert ret hurtigt blevet kendt med astma og allergi mærket, og derudover kender du måske til Svanen og EU’s miljøblomst, som begge er mærker der stiller strenge krav til både produkt og produktion heraf.

Når det kommer til tøj, så kan du kigge efter GOTS tøj, her er der nemlig taget hensyn til alt lige fra økologisk certificerede materialer, farvning, syning og selve de fysiske arbejdsforhold for dem der er involveret i produktionen.

Vælg slidstærkt tøj

En ting er at vælge tøj der lever op til et ønske om en bæredygtig fremtid, en anden ting er rent faktisk at skulle have noget praktisk tøj der kan holde til barnets hverdag.

For selvom de små purke vokser hurtigt til tider, så skal både bukserne, flyverdragterne og trøjerne kunne holde til rigtig mange ting. Der er nemlig fart over feltet i en børne hverdag.

Og bæredygtigt tøj er lig med tøj der kan holde så længe som muligt, og måske gå i arv til mindre søskende, fætre og kusiner, eller børn i andre lande.

Et stort udvalg af miljøcertificeret tøj

For få år tilbage var økologisk og bæredygtigt børnetøj ikke til at opdrive, og når man fandt det, var der måske kun et lille udvalg af tøj.

Sådan er det ikke længere, i dag kan du faktisk få alt det tøj og baby tilbehør dit barn skal bruge i bæredygtige og miljøvenlige materialer. Lige fra bleer til hårbånd til baby.

Nu kan du altså klæde dit barn miljørigtigt på til enhver lejlighed, og samtidig er du med til at tage et ansvar på et helt nyt niveau, for den verden som dit, og andres børn, skal blive voksen i.